Proteinski omlet sa spanaćem

Slika Proteinski omlet sa spanaćem

Dok većina nas sada radi od kuće, jedna stvar koju sada imamo je više vremena! Imamo više vremena ujutru da sednemo i doručkujemo, što obično preskačemo jer putujemo na posao. Ovaj recept je jednostavan, ukusan i predstavlja savršeno lagan obrok. Dodajte povrće i proteine kako biste dobili ukusan omlet koji ćete hteti da jedete iznova!

Obroka: 5
Vreme pripremanja: 30 minuta
Sastojci:
 • 20 g Herbalife Nutrition Personalized Protein Powder
 • 125 g nemasnog grčkog jogurta (ne koristite običan jogurt)
 • 4 belanca
 • 2 kašike vode
 • 30 g običnog brašna
 • 55 g smrznutog spanaća (odmrznuti)
 • 2 kašike belih čija semenki
 • 1 kašičica soli
Način pripremanja:
 1. Stavite jogurt, belanca i vodu u seckalicu za hranu ili blender. Dodajte brašno, Herbalife Nutrition Personalized Protein Powder, spanać, čija semenke i so. Mešajte lepo dok smesa ne dobije gustinu kao za palačinke. *
 2. Podmažite tiganj. Zagrejte tiganj na srednjoj do jakoj vatri.
 3. Kada se tiganj zagreje, sipajte 3 kašike smese i brzo (ali pažljivo) je razmažite poleđinom kašike u krug. Neka se omlet peče s jedne strane dok ne dobije malo tamniju boju. Lagano okrenite i pecite s druge strane dok ne dobije malo tamniju boju.
 4. Kada obe strane dobiju malo tamniju boju, izvadite i ostavite sa strane da se hladi.  Uradite isto i sa ostatkom smese i podmažite tiganj pre pečenja novog omleta kako bi sprečili lepljenje.

*Čija semnke upijaju dosta tečnosti: posebno ukoliko ostavite mešavinu da stoji! Najbolje je smesu pripremiti odmah pre pravljenja omleta. Ukoliko je smesa gusta dok pečete, dodajte malo vode da se razredi. Koristite kašiku po kašiku (vodite računa da ne dodate previše) kako biste imali gustinu smese kao za palačinke. 

Hranljive vrednosti po porciji:
Energija (kcal) Masti (g) Ugljeni hidrati (g) Šećeri (g) Vlakna (g) Proteini (g)
Po obroku 86 2 7,7 1 1,7 9,8

**Isključivo kada se priprema prema uputstvu na deklaraciji proizvoda naš proizvod obezbeđuje sva hranljiva svojstva opisana u deklaraciji. Molimo zapamtite da ukoliko se Herbalife Nutrition proizvod koristi prema receptu u kome se zagreva, količina pojedinih vitamina u krajnjem proizvodu može da bude manja u poređenju sa vrednostima na deklaraciji.